Ana Sayfa Hakkımızda Hayvan Ürünleri Bize Ulaşın
BAHÇE HAYVANLARI
köpek maması, kedi maması
- Aramak istediğiniz kelime giriniz
- Ürün kategorilerini inceleyebilir
- Ürünler hakkında bilgi edinebilirsiniz
 
  ANA SAYFA  >  PAPAGAN & KUSLAR   >   ARA PAPAĞANI
  ARA PAPAĞANI
ARA PAPAĞANI

Yaşam alanları;

Brezilya’nın kuzey yarısında, Bolivya’nın kuzeyinde, Doğu-Peru veEkvator’un doğuya doğru en dış bölgesinde, Kolombiya’nın doğu ve kuzeykısımlarında, Venezuella’nın güneyindeki bölgelerde, Guyana veFransız-Guyanası’n da ve Surinam’da yaşarlar.

Ayrıca Orta-Amerika’da Panama’dan Meksika’nın güney-doğusuna kadar(Yuccatana yarımadası hariç) bulunurlar. Su kenarları boyunca uzanan içkısımlardaki tropik yağmur ormanlarında, 900mt yükseklikte kalanbölgelerde yaşarlar.

Genel tanımı;

Yaklaşık 85 cm olurlar. Tüylerinin rengi ağırlıklı olarak parlakkırmızı tondadır. Yüz kısımları beyaz renkte, tüysüzdür ve siyahçizgileri yoktur. Kanat üstündeki kapak kısımları sarıdan yeşile gider.Açılan kanat kısımları ise açık-mavidir. Sırt kısmı da yine açık-mavirenktedir. Kuyruk üstü kapanan tüyleri mavi, kuyruk kısmı kırmızımsı veuçlara doğru yine mavi renktedir. Gaga üstü fildişi (kemik beji)renginde ve ucu siyahtır. Erişkin kuşlarda alt gaga ise siyahrenktedir. Ayakları kahve-gri bir tondadır. Göz irisleri sarımsı birtonda olur. Ömürleri 50 yıldır.

Cinsiyet tayini;

Bilimsel tespit gerekir. Dış görünüşlerine göre değerlendirildiğinde,dişilerin başı, erkeklerden biraz daha küçük olabilir. Oldukçadayanıklı papağanlardır.

Beslenme şekli;

Yaşadıkları bölgeye has palmiye meyvelerinden, eriklerden ve fındıkgillerden oluşur.

Kuru mısır, ceviz, badem, buğday yulaf, fındık ve fıstık belirlimiktarlarda verilmelidir. Ayrıca elma, armut, kiraz, kayısı, nar, üzüm,domates havuç ıspanak, bezelye şeklinde geniş bir meyve- sebze içeriklibeslenme listeleri vardır.

Kuvvetli gaga yapıları ile en kalın kabuklu fıstıkları bile rahatça kırabilme özelliklerine sahiptirler.
Üreme dönemlerinde, böcek ve larvalarını (yumurtalarını) bol miktarda tüketirler.

Üreme şekli;

Çok fazla bilgi mevcut olmamakla birlikte, en çok bulundukları alanıngüney bölgelerinde Kasım ayında kuluçkaya yatarlar. Bu dönem daha kuzeykısımlarda bulunan aralarda, sonraki aylarda olur.
Tek seferde 2- 4 arası yumurta yaparlar.

   
 Facebook'ta Paylas
   
 
 
Ana Sayfa Hakkımızda Site Map Hayvan Ürünleri Bize Ulaşın
Copyright © 2010 Akın Pet