Ana Sayfa Hakkımızda Hayvan Ürünleri Bize Ulaşın
BAHÇE HAYVANLARI
köpek maması, kedi maması
- Aramak istediğiniz kelime giriniz
- Ürün kategorilerini inceleyebilir
- Ürünler hakkında bilgi edinebilirsiniz
 
  ANA SAYFA  >  KAZLAR   >   KANADA KAZI
  KANADA KAZI
KANADA KAZI

Amerika'nın yaban kazıdır. Erkek Kanada kazları 6 kilo ağırlığında olabilmektedir.

Ortalama uzunlukları 90-95 santim, açılmış kanatlarının eni 180 santim kadardır. Kuşların bu en tetiğini ye en ihtiyatlısını vurabilmek, avcılar için büyük bir zaferdir. Kanada kazı o kadar ürkek ve şüphecidir ki, insanlara yaklaşmaz bile. Sırtı grimsi siyah, karnı beyazımsı, yanakları beyaz, kafası ve boynu siyahtır.

Amerikalı tabiat bilgini Audubon 1840'ta iki Kanada kazının sevişmesini tarif etmişti. Anlattığına göre, yarım saatlik bir mücadeleden sonra rakibini yenen erkek Kanada kazı gururla dişiye yaklaşmaktaydı. Bu arada başım, yerle arasında topu topu 2,5 santim kalırcasma eğmiş, gagasını ardına kadar açmış ve etli dilini uzatmıştı. Gözleri ateşli bakışlar saçıyordu. Yürüdükçe gürültüyle tıslıyordu. Duyduğu heyecan kanat tüylerinin titremesine ve hışırdamasına sebep oluyordu. Güzellerin güzeli olarak gördüğü dişi Kanada kazına iyice yaklaşınca, dört bir yana uzattığı boynunu bu arada dişinin vücuduna değdirmeye başladı. Dişi onu zaferinden ötürü kutlamış olacaktı ki, duygularını, boyunlarına çeşitli ve birbirinden zarif hareketler yaptırarak beraberde belirttiler.

Kanada kazlarının fevkalâde güçlü bir uçuşu vardır. Hızları saatte 85 - 90 kilometreyi bulur. Havanın direncini azaltmak için, çoğunlukla V harfi biçiminde bir sürü meydana getirirler. Her grubun lideri büyük bir ihtimalle tecrübeli bir yaşlı erkek Kanada kazıdır. Kanada'dan Birleşik Amerika'ya göç ederken, gelişlerini, kulağa «garuk gauk» diye çalınan gürültülü sesleriyle müjdelerler. Bu harikulade göçmenler bazen hiç mola vermeksizin yüzlerce kilometre yol alabilirler. Kırlangıçların ilkbaharın müjdecisi oluşları gibi, Kanada kazları için de yaklaşan kışın inanılır habercileridir, diyebiliriz

   
 Facebook'ta Paylas
   
 
 
Ana Sayfa Hakkımızda Site Map Hayvan Ürünleri Bize Ulaşın
Copyright © 2010 Akın Pet